menusearch
mehnavaz.ir

خانه عباسیان

سایت مهنواز در حال تکمیل اطلاعات جاذبه های گردشگری استان ها است
این سایت به فروش می‌رسد. با ایمیل mehnavaz@gmail.com در ارتباط باشید
مرجع تخصصی گردشگری و مهمان نوازیآگاهانه و با اخلاق سفر کنیم
جستجو
ورودعضویت

خانه عباسیان | کاشان - استان اصفهان

  • faceمناسب برای :
  • جوان و میانسال
  • خانوادگی
  • lockبازدید :
  • lockامنیت :
  • بالا
  • hotelامکانات اقامت :
  • فاقد امکانات
  • چادر زدن :
  • ممنوع
  • local_parkingجای پارک :
  • به راحتی
  • roomدسترسی :
  • آسان
آدرس :
استان اصفهان - شهرستان کاشان - محله سلطان امیراحمد - خیابان علوی
شماره تماس :
ساعت دسترسي :
سطح هزينه :
هزينه ورودیه اتباع ايراني :
هزينه ورودیه اتباع خارجي :
سال ساخت :
1245 ه.ق - 1202 ه.ش
کاربري گذشته :
کاربري فعلي :
خانه تاریخی - سایت بازدیدی
زمان بازدید :
مدت پيشنهادي بازديد :
بهترين ماه يا فصل براي بازديد :
بهار و تابستان
آدرس : استان اصفهان - شهرستان کاشان - محله سلطان امیراحمد - خیابان علوی
شماره تماس :
زمان بازدید: 8 الی 18
هزینه :
منطقه :
اصلاح و ویرایش
بستن
سلام همراه گرامی، ممنون از توجه و دقت نظر شما
error_outline لطفا اطلاعات نادرست نوشته شده در این مکان را گزارش داده و اطلاعات بیشتری اگر دارید حتی المقدور با ذکر منبع بیان کنید .

مجموعه خانه عباسیان کاشان در خیابان علوی در کوی سلطان امیراحمد واقع شده است. این مجموعه از لحاظ معماری و تزیینات حایز اهمیت فراوان است که به لحاظ معماری، دارای طرحی بسیار قوی و غنی و از نظر تزئینات گچبری و نقاشی و کاربری تزئینات معماری اسلامی نظیر رسمی بندی، یزدی بندی، کاربندی، قطاربندی، مقرنس و مشبک در اوج زیبایی و ظرافت می‌ باشد .
خانه عباسیان بین سال های ۱۲۴۵ تا ۱۲۴۸ هجری قمری به درخواست محمد ابراهیم تاجر کاشی که از تاجران معروف چینی و بلور منطقه بود، ساخته شد. این عمارت در مساحتی به وسعت ۵ هزار متر مربع از ۵ طبقه و ۵ حیاط برخوردار است.
جلوه هایی از معماری اصیل ایرانی-اسلامی در طرح های بدیع و نقش های خیال انگیز گچ بری و انواع تزیینات، خود را به نمایش گذاشته اند و این زیبایی به حدی چشم نواز است که طبق نظر کارشناسان، این مجموعه را به عنوان نامزد دریافت جایزه زیباترین بنای مسکونی ایرانی-اسلامی در نظر گرفته اند و به واسطه قرارگیری در نزدیکی بسیاری از جاذبه های گردشگری کاشان، سالانه با استقبال ده ها هزار گردشگر داخلی و خارجی مواجه می‌شود.
بخش های مختلف خانه عباسیان : ورودی و هشتی، اتاق آينه، سر پوشیده بزرگ، ايوان بهاره، سر پوشيده کوچک، اتاق مرکزی ( شاه نشین )، آب انبار، دريچه راه مخفی، اتاقک مخفی، سرويس های بهداشتی قدیمی، حوضخانه، چاه آب، حیاط باغ، سرداب بزرگ، رخشويخانه، عبادتگاه، بخش خدمه، مطبخ، حیاط خدمه و ... .
حیاط حوضخانه مدتی محل تدریس درس حوزوی آیت الله علوی بوده است. هر کدام از این حیاط ها کارایی خاصی را برای صاحب بنا داشته اند، مثلا حیاط بیرونی خانه عباسیان بیشتر محل پذیرایی مهمانان و محل رفت و آمد مردم به این بنا محسوب می‌شده است. دو تالار سرپوشیده بزرگ و کوچک، اتاق آینه، نورگیر کلاه فرنگی، سرداب، یک حلقه چاه آب و آب انبار کوچک خانگی از دیگر بخش های حیاط بیرونی عمارت عباسیان است. در گذشته حیاط اندرونی خانه عباسیان محل زندگی افراد خانواده بوده است. این حیاط دارای اتاق های متعدد تودرتو، اتاق شاه نشین، اتاق نیایش، رختشویخانه، مطبخ، چاه آب، سرداب و ... است.
حیاطی مجهز که اهالی خانه در هر اتاقی که دوست داشتند می‌توانستند وقت بگذرانند، اما بخش دیگری از عمارت عباسیان حیاط باغ است که به علت تغییرات فراوان در طول تاریخ بسیار آسیب دیده است طوری که قسمتی از این حیاط در سال های اخیر به کلی تخریب شده و هشت خانه جدید و امروزی در آن ساخته شده است.
قسمت قدیمی تر این بنا به صورت مخروبه همچنان باقی مانده است. جایی که در گذشته گل ها و درختانی زیبا آن را محصور کرده بودند و چند حوض آب زیبا در آن جا خوش کرده بود .
آیت الله علوی، این حیاط را محل اقامه نماز جماعت خود قرار داده بود، به همین خاطر این شخص در میان اهالی کاشان به «آقا سید محمد باغ» معروف بوده و همه با این عنوان صدایش می‌زدند. در ساخت حیاط حوضخانه معماری ویژه ای به کار برده شده است چرا که کانال های ورودی آب قنات به خانه از میان پایه های خشتی این حیاط عبور کرده است.
این خانه در سال ۱۳۷۴، توسط هیات امنای احیاء و مرمت بافت تاریخی کاشان با همکاری وزارت صنایع و معادن وقت، خریداری و مورد مرمت کامل قرار گرفت و در سال ۱۳۷۷، با شماره ۲۰۲۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
اکنون، بخشی از این عمارت زیبا، در اختیار بنیاد سهراب سپهری، نقاش و شاعر نامدار تعلق گرفته و کل عمارت نیز تحت پوشش سازمان رفاهی تفریحی شهرداری کاشان قرار دارد .

اطلاعات بیشتر خانه عباسیان
نمایش کمتر
نام خانه عباسیان
نام هاي ديگر خانه حجاب
وجه تسمیه
مختصات جغرافيايي 33 درجه و 58 دقيقه عرض شمالي و 51 درجه و 26 دقيقه طول شرقي
33°58!35.0%N+51°26!28.1%E
دوره تاریخی دوره قاجاريه، 1245 ه.ق - 1202 ه.ش - 1823 م
دستور ساخت به درخواست حاج محمد ابراهیم تاجر کاشی - پدربزرگ آیت الله سید محمد علوی بروجردی
طراحان و سازندگان قسمت های مختلف بنا در طی 20 سال توسط معماران ناشناس ساخته شده است
سال شروع ساخت
سال افتتاح
سال ثبت ملي بنا 1377 - شماره ثبت ملی : 2020
سال ثبت جهاني يونسکو
شاخصه اصلی تقارن در معماری - معماری نقاب دار - سبک معماری معروف به گودال باغچه#$دارای قسمت های تابستانی و زمستانی نشین با آب و هوای متفاوت#$دارای تزئینات و گچ بری و نقاشی های قوی و غنی و انواع کاربری تزئینات معماری اسلامی در اوج زیبایی
اندازه و مساحت مساحت = 5 هزار متر مربع، دارای 5 طبقه و 5 حیاط
جنس
مصالح به کار رفته
موارد دیگر
حوض
کوشک و عمارت
تزئینات گچ بری و آیینه کاری
ورودی و هشتی
ويژگي جغرافيايي
خانه تاریخی عباسیان در مرکز کاشان در محله سلطان امیر احمد و خیابان علوی در مجاورت سرای عامری و خانه تاریخی طباطبایی ها و در مختصات 33 درجه و 58 دقیقه عرض شمالی و 26 درجه و 25 دقیقه طول شرقی قرار گرفته است .
ويژگي خاص
خانه عباسیان کاشان نامزد دریافت جایزه زیباترین و ارزشمندترین بنای مسکونی ایرانی – اسلامی است .#$این خانه از قسمت های تابستانی و زمستانی نشین ساخته شده و هر قسمت خانه دارای هوای متفاوت است که در فصل های مختلف نسبت به آب و هوا برای اتراق انتخاب می‌شده است. یکی از جذابیت های این خانه، معماری نقاب دار است، همچنین به خانه حجاب نیز معروف است .#$تقسیم بنا به دو بخش اندرونی و بیرونی، وجود اتاق های تو در تو، جدایی محل اتراق آقایان از خانم ها در تالارهای این بنا، وجود دیوار حجاب در اطراف فضای بالای پشت بام – برای گرفتن دید همسایه – و ... بخش هایی از معماری محجبه یا نقاب دار خانه عباسیان است. همچنین بر روی در این خانه هم مثل خانه های قدیم دو کوبه بزرگ و کوچک با صداهایی متفاوت نصب شده است، به همین خاطر اهالی خانه از روی صدای کوبه ها متوجه می‌شدند که مهمانشان آقاست یا خانم. چنین کوبه هایی در نقاط مختلف یزد و نراق و کاشان و دلیجان و محلات و قم ،‌ مشاهده می‌شود .#$خانه عباسیان دارای تقارن در معماری است که اگر در وسط هر ضلع، خطی فرضی ترسیم شود، طرفین کاملا قرینه هستند .#$سبک معماری این خانه به گودال باغچه معروف است، چرا که در این سبک از معماری، بنا پایین تر از سطح کوچه احداث شده تا علاوه بر استحکام، خاصیت عایقی خاک و مصالح به کار رفته در آن، این خانه را از سرما و گرما در امان نگه دارد و از طرفی دسترسی به آب قنات هم راحت تر باشد .#$این خانه دارای 5 طبقه با وسعتی بالغ بر 5000 متر مربع، زیربنایی در حدود 7000 متر مربع و 5 حیاط است که به بیرونی، اندرونی، باغ، حوضخانه و قسمت خدمه منتهی می‌شود. در این خانه، ساخت سرداب، همکف، طبقات بالا و بهار خواب به مدت 20 سال طول کشیده و معمارانی ناشناس آن را ساخته اند .#$پس از فوت صاحب اول این خانه، عمارت عباسیان به مرور زمان به پنج باب خانه جداگانه تقسیم شد که تا به امروز چهار خانه آن خریداری شده و بار دیگر به هم متصل شده اند. آیت الله سید محمد علوی از علمای مشهور و برجسته معاصر کاشان فرزند محمد ابراهیم کاشی صاحب اولیه این خانه است که سه حیاط اندرونی، حوضخانه و باغ به او ارث رسیده بوده است .
مسير دسترسي
خانه عباسیان کاشان در خیابان علوی، کوی سلطان امیر احمد و در مجاورت سرای عامری و خانه تاریخی طباطبایی ها قرار دارد و از سمت خیابان بخارایی و خیابان علوی کاشان، می‌توان به آنجا رفت. این خانه هر روزه از ساعت 8 تا ۱8، پذیرای بازدید علاقمندان است .
ماشين شخصي
اتوبوس
مترو
مسير پياده
بخش هاي مهم براي بازديد
در میان همه بخش های خانه عباسیان که هر کدام تماشایی و دارای شگفتی و رموز هستند، اتاق آینه و اتاق شاه نشین، مجلل ترین قسمت های این خانه قدیمی به حساب می‌آیند .#$در ساخت این اتاق ها از گچبری های زیبا، آینه کاری ها، درها و پنجره های رنگین، پنجره های گچی نازک و ... استفاده شده است. حتی در سقف اتاق شاه نشین هم یک آسمان مجازی طراحی شده و درهای معروف به ارسی جذابیت این اتاق را بالا برده است .#$اتاق آینه در طبقه بالای حیاط بیرونی این عمارت واقع شده. در گذشته این اتاق را به عنوان اتاق عروس می‌شناختند. برخی از مراسم عقد و عروسی در کاشان در این خانه برگزار شده است و به همین خاطر، اتاق آینه به اتاق عروسی شهرت یافته. در اینجا وجود آینه کاری های زیبا روی دیوار و سقف اتاق، گچبری های ظریف، شیشه های رنگی و پنجره های مشبک گچی، زیبایی این اتاق را صد چندان کرده است. در سقف این اتاق، آینه کاری هایی به شکل ماه، ستاره و همچنین شمسه مرکزی مشاهده می‌شود که با روشن شدن چراغی کوچک، می‌توان انعکاس نور در منشورهای شیشه ای که توسط نخ های ابریشمی معلق شده اند را به نظاره نشست .#$همچنین در مجاورت این خانه، خانه طباطبایی ها با فاصله 300 متری، حمام سلزان امیر احمد با فاصله 150 متری و خانه بروجردی ها با فاصله 180 متری قرار دارد که می‌توانید از‌ آنها هم بازدید کنید .
امکانات خاص
به دلیل ویژگی های خاص خانه عباسیان و علاقمندان و بازدید کنندگان زیاد این خانه، باعث شده تا امکاناتی در آن شکل بگیرد .#$هم اکنون رستورانی در این خانه تاریخی وجود دارد که شما می‌توانید برای استراحت و میل کردن یک وعده غذایی خوشمزه ساعاتی را در این رستوران سنتی بگذرانید .همچنین قرار است به زودی حیاط چهارم خانه به هتل سنتی تبدیل شود .
وسايل مورد نياز
وسایل شخصی
داستان هاي محلي
از آنجا که این خانه 5 باب خانه مجزا بود، هر کدام از ورثه سهم خود را می‌فروشند و حدود صد سال پیش بود که حیاط بیرونی را یکی از تجار معروف فرش در کاشان به اسم آقای عباسیان به مبلغ هزار تومان خریداری می‌کند. خبر فروخته شدن این خانه به مبلغ زیاد در سرتاسر شهر می‌پیچد و تا مدت ها نقل محافل و مجالس مختلف می‌شود تا جایی که به مرور زمان این خانه به عمارت عباسیان معروف می‌شود. نامی که تا به امروز بر روی این خانه باقی مانده است .#$آیت الله علوی، در زمان خود حیاط خانه را محل اقامه نماز جماعت خود قرار داده بود، به همین خاطر این شخص در میان اهالی کاشان به «آقا سید محمد باغ» معروف بوده و همه با این عنوان صدایش می‌زدند .
حواشي
به خاطر معماری زیبا و چشم انداز خوبی که این خانه دارد تا به حال سریال هایی همانند مسافر ری، ملاصدرا، خانه ای در تاریکی، جابربن حیان و ... در آن ساخته شده است .بخشی از این مجموعه زیبا به بنیاد سهراب سپهری، نقاش و شاعر نامدار معاصر تعلق گرفته است و کل عمارت نیز تحت پوشش سازمان رفاهی تفریحی شهرداری کاشان قرار دارد .#$حیاط چهارم خانه، بزودی به هتل سنتی تبدیل می‌شود .#$هفت میلیارد ریال برای مرمت خانه تاریخی عباسیان کاشان در سال ۹۳ اختصاص یافته است .
آب و هواي منطقه
کاشان دارای آب و هوای گرم و بیابانی است .
توصيه
اگر در فصل بهار و ماه های اردیبهشت و خرداد به کاشان سفر کردید، تماشای مراسم گلابگیری را از دست ندهید .#$کاشان در نوروز، مملو از گردشگران داخلی و بین المللی می‌شود. اگر خواستید لذت کاشان گردی را در این حدود زمانی و در فضایی خلوت تر و با آرامش حس کنید، یک هفته قبل از آغاز سال یا هفته دوم فروردین به این خطه زیبا، سفر کنید .#$خانه طباطبایی ها و بروجردی ها و همینطور سرای عامری ها از جمله خانه های تاریخی زیبای دیگر کاشان هستند که می‌بایست آنها را نیز در برنامه سفر خود قرار دهید.بازدید از شهر زیر زمینی نوش آباد کاشان و تجربه رفتن به زیر زمین را نیز در برنامه خود داشته باشید .
نمونه هاي مشابه
تاریخچه خطی
1202 هجری شمسی، 1245 هجری قمری، ۱۸۲۳ میلادی

همزمان با دوره قاجار به درخواست حاج محمد ابراهیم تاجر کاشی -پدربزرگ آیت اله سید محمد علوی بروجرودی معروف به «سید باغ»- که از تاجران معروف چینی و بلور در کاشان بود این خانه در محله سلطان امیر احمد کاشان ساخته می‌شود. ساخت بنا در حدود 20 سال طول می‌کشد.

در حدود سال 1300 شمسی

خرید حیاط بیرونی خانه توسط آقای عباسیان از تجار معروف فرش در کاشان به مبلغ هزار تومان و معروفیت خانه به عمارت عباسیان

1374

هیات امنای احیا و مرمت بافت تاریخی کاشان با همکاری مالی وزارت صنایع و معادن، خانه تاریخی عباسیان را خریداری و مرمت کردند.

1377

خانه عباسیان با شماره ۲۰۲۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت می‌رسد.

گونه های جانوری
گونه های گیاهی
کد های اخلاقی - رفتاری :
از بردن و خوردن خوراکی در فضاهای داخلی بنا خودداری کنید.به هیچ وجه بنا و آثار به نمایش گذاشته شده در آن را لمس نکنید زیرا باکتری، رطوبت و ... از طریق دست ها به آثار منتقل شده و به مرور زمان موجب تخریب آن می‌شود.در فضاهای داخلی و بسته با صدای بلند صحبت نکنید اینکار آرامش دیگر بازدید کنندگان را بهم می‌زند.عکاسی و فیلمبرداری در خانه عباسیان مجاز است اما نمی‌توانید از فلاش استفاده کنید. فلاش با داشتن اشعه های آسیب رسان به مرور موجب از بین رفتن بافت ها و رنگینه های آثار موزه ای می‌شود.در مکان های شلوغ مراقب کودکان خود باشید و دست‌ آنها را رها نکنید. در بناهای بزرگ ممکن است کودکان را گم کنید و یا عدم کنترل‌ آنها موجب دست زدن یا برخورد با آثار و تخریب‌ آنها شود.
جاذبه های گردشگری در نزدیکی
پارک جنگلي قرق
پارک جنگلی قرقفاصله : 11 km
اماکن مهم در نزدیکی
نقشه گوگل خانه عباسیان
خانه عباسیان
 
نمای 360 درجه خانه عباسیان
به علت تحریم بودن ایران، برای نمایش نمای 360 درجه، آی پی خود را تغییر دهید.
نزدیک ترین اماکن مهم
بعد از اینجا کجا برم ؟
کلام آخر :
ممنون که با سایت مهنواز همراه بودید. دلتون شاد، سفر هاتون به راه و یادمون باشه که مکان های گردشگری و جاهایی که سفر می‌کنیم برای ماندگاری و حفظشون نیاز به رعایت یک سری کد های اخلاقی رفتاری از طرف ما دارند. پس شعار مهنواز را فراموش نکنید : آگاهانه و با اخلاق سفر کنیم
4253
بررسی گردشگران
نوشتن بررسی
نقاط قوت
رفتار خوب کارمندان
خرید اینترنتی بلیط
نقاط ضعف
هزینه بالا نسبت به خدمات
بهداشت ضعیف
امتیاز گردشگران
نوع گردشگر
زمان سفر
زبان
تفکیک بررسی
نمایش 123 بررسی با تفکیک :
جدیدترین بررسی هاآرشیوخانوادگیآرشیوخیلی خوبآرشیو
پاک کردن همه
بهرام
بررسی خود را درباره خانه عباسیان شروع کنید
امتیاز دهید
بهرام
فرزانه یوسفیخوزستان - اهوازسن : 20 تا 30 سالدرجه6گردشگر حرفه ای137 بررسی36 معرفی مکان67 امتیاز تشکر
مکانی زیبا برای طبیعت گردان
تاریخ بررسی 97/09/23
در بهمن 1397 به این مکان رفته ام
نقاط قوت
رفتار خوب کارمندانخرید اینترنتی بلیط
نقاط ضعف
هزینه بالا نسبت به خدماتبهداشت ضعیف
یکی از بهترین جاهایی که می‌شه برای سفر رفت. طبیعتی بکر و فراموش نشدنی. پیشنهاد می‌کنم حتما به این مکان سر بزنید و از جاذبه های اون دیدن کنید. از نظر من که خیلی جالب بود. شاید هزینش کمی بالا باشه ولی برای یکبار امتحان می‌ارزه. فضای مناسبی هم برای خانواده داره.
 انجيلي انجيلي انجيلي انجيلي
نوع سفر :همراه دوستان
مشاهده 9 بررسی فرزانه یوسفی در گلستان
پرسیدن سوال از فرزانه یوسفی درباره پارک جنگلی قرق
این بررسی مفید بود ؟
تشکر از فرزانه یوسفی4
نظرات
در اینجا تجربه، نظر و یا پرسش خود را در ارتباط با خانه عباسیان بیان کنید و یا به نظرات دیگران پاسخ دهید.
0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید !
در صورتیکه می‌خواهید دیدگاه شما با نام کاربریتان ثبت شود وارد شوید دیدگاه شما با نام کاربری ثبت می‌شود
پاسخ به نظر
پاسخ به نظر
بستن
*نام شما
*ایمیل شما(اختیاری)
پاسخ شما با نام کاربری ثبت می‌شود
* پاسخ شما

شبکه های اجتماعی :
دسترسی سریع در این صفحه

گالری تصاویر

نقشه گوگل

نمای 360 درجه

آدرس

توضیح کوتاه

offline_pin

امکانات

اطلاعات ویژه

اطلاعات فنی

تاریخچه خطی

گونه های جانوری

گونه های گیاهی

کد های اخلاقی رفتاری

نزدیکترین اماکن

بعد کجا برم

مکان های مشابه

question_answer

پرسش و پاسخ

دانشنامه
گردشگری پایدار _ Sustainable Tourism _ به این معناست که صنعت گردشگری در عین سوددهی اقتصادی و اجتماعی، کمترین تاثیر مخرب را بر تاریخ و فرهنگ جامعه میزبان و همینطور محیط زیست داشته باشد و در حفظ و بهبود وضع آن تلاش کند.
رفتن به بالا
بستن
ورود به مهنوازورود به مهنواز
کد امنیتی :کد امنیتی
می خواهید ثبت نام کنید ؟
عضویت