برنامه واکسیناسیون گسترده در جهان، نوید پایان دادن به پاندمی ویروس کووید19 را به ما میدهد اما قطعا این اتفاق، یک شبه رخ نخواهد داد. در شرایط فعلی باید اقدامات احتیاطی و رعایت پروتکل های بهداشتی را برای محافظت از خودتان و دیگران در برابر ویروس کرونا ادامه دهید. به خصوص اگر لازم است به سفر بروید.
قبل از سفر
زمانی که برای سفر برنامه ریزی میکنید، سوال های زیر را هم در نظر بگیرید :
-آیا ویروس کووید19 در جایی که شما زندگی میکنید یا در شهر مقصد شما سیر صعودی و افزایشی دارد؟ هرچه تعداد بیماران مبتلا به کووید در شهر شما یا در شهری که به آن سفر میکنید بیشتر باشد، احتمال ابتلا شما هم بیشتر میشود.
-آیا شما جزو گروه در معرض خطر ابتلا به نوع شدید بیماری کووید19 هستید؟ هرکسی میتواند به بیماری کووید مبتلا شود اما افراد مسن و تمامی کسانی که در هر سنی دارای شرایط پزشکی خاص و مبتلا به بیماری های زمینه ای هستند، در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید ناشی از کووید19 قرار دارند.
-آیا شما با کسی زندگی میکنید که جزو گروه های در معرض خطر ابتلا به نوع شدید بیماری کووید19 است؟ اگر هنگام سفر به ویروس آلوده شدید، میتوانید بعد بازگشت از سفر، ویروس را به افرادی که با آنها زندگی میکنید انتقال دهید، حتی اگر هیچ علامتی نداشته باشید.
تست کرونا و سفر
آزمایش قبل و بعد از سفر میتواند میزان خطر انتشار کووید19 را کاهش دهد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده (CDC) توصیه میکند یک تا سه روز قبل از سفر تست ویروس کرونا را انجام دهید. اگر منتظر نتیجه تست خود هستید، سفرتان را به تعویق بیاندازید. در سفر هم یک کپی از نتیجه تست را همراه خود داشته باشید.
سه تا پنج روز بعد از سفر، تست را تکرار کنید. حتی اگر جواب تست شما منفی شده است، به مدت 7 روز فعالیت های غیر ضروری تان را کاهش دهید. اگر آزمایش را انجام ندادید، فعالیت های غیر ضروری تان را به مدت 10 روز کاهش دهید.
به محض اینکه جواب تست شما مثبت شد، در خانه بمانید. خودتان را قرنطینه کنید و به توصیه های سلامت عمومی مربوط به کووید19 عمل کنید.
ایمن سفر کنید
مرکز CDC توصیه میکند مراحل زیر را برای محافظت از خود و دیگران هنگام سفر انجام دهید :
- تا حد ممکن با دیگران 6 فوت (2متر) فاصله داشته باشید
- از تماس و ارتباط با شخص بیمار خودداری کنید
- تماس با سطوحی که مرتبا لمس میشوند مانند نرده ها، دکمه های آسانسور و کیوسک ها را تا حد ممکن محدود کنید. اگر لازم است این سطوح را لمس کنید، پس از تماس از ضدعفونی کننده دست استفاده کرده یا دستانتان را بشویید.
- از ماسک صورت استفاده کنید
- به چشم ها، بینی و دهانتان دست نزنید
- هنگام عطسه و سرفه صورت خود را بپوشانید
- دستانتان را به طور مرتب ضدعفونی کنید. خصوصا بعد از دستشویی، قبل از خوردن غذا و بعد از سرفه، عطسه و پاک کردن بینی
- دستانتان را حداقل به مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشویید.
- اگر آب و صابون در دسترستان نیست از محلول یا ژل ضدعفونی کننده دست که حداقل 60% الکل داشته باشد استفاده کنید. تمام نقاط دستتان را با ضدعفونی کننده پوشش دهید و دست ها را به هم بمالید تا زمانی که خشک شود.
محدودیت ها و الزامات محلی مقصدتان را بررسی کنید
دولت ها، استان ها و شهرها محدودیت ها و الزامات و قوانین خاص خود را نسبت به شرایطشان برای پیشگیری از انتشار ویروس کرونا وضع کرده اند. مانند اجباری بودن استفاده از ماسک، محدودیت های تردد و سفر به برخی شهرها یا کشورها، قرنطینه شدن کسانی که به تازگی سفر کرده اند و غیره.
با بررسی و اطلاع از این محدودیت ها و اقداماتی که باید انجام دهید، میتوانید از اتفاقات ناخوشایند و غیر منتظره در سفرتان جلوگیری کنید. وب سایت های مراکز بهداشتی محلی، بهترین منبع برای شما هستند. به خاطر داشته باشید که محدودیت های کرونا بسته به شرایط میتواند به سرعت تغییر کند. زمانی که به موعد سفرتان نزدیک شدید، اطلاعاتتان را به روز رسانی کنید تا در جریان اخبار جدید قرار بگیرید.
پیشنهاد مهنواز : در ایران نیز اپلیکیشن ماسک توسط وزارت بهداشت معرفی شده است. در این اپلیکیشن میتوانید فعالیت ها و ملاقات های خود را ثبت کنید، مکان های پرتردد و آلوده را مشاهده کرده و با ثبت وضعیت سلامت احتمال ابتلای خود و اعضای خانواده به کرونا را بسنجید.
در ماسک شما قابلیت این که نقشه ابتلا به کرونا را در کشور، شهر و محل زندگی تان ببینید و از مناطق آلوده دوری کنید، وجود دارد و علاوه بر آن هم میتوانید با پاسخ منظم به سؤالات اپلیکیشن احتمال ابتلای خودتان به کرونا را بسنجید وبا مطلع شدن از تماس با مبتلایان احتیاط لازم را به منظور پیشگیری انجام دهید.
سفر هوایی و کرونا
به دلیل نحوه گردش هوا و فیلتر شدن آن در هواپیما، ویروس هایی که در هوا معلق هستند، به راحتی پخش نمیشوند. اما به هرحال پرواز های هوایی شلوغ و پر جمعیت، امکان برقراری فاصله اجتماعی را سخت میکند. همچنین یک سفر هوایی شامل سپری کردن زمان در بخش های امنیتی و ترمینال های فرودگاه نیز میشود که هرکدام از این ها میتواند شما را در تماس نزدیک با افراد قرار دهد.
برای اطلاع از اینکه هر شرکت هواپیمایی چه اقداماتی را برای حفاظت از مسافران و کارکنان از ویروس کرونا انجام میدهند، به وب سایت های این شرکت ها سر بزنید.
نکته مهنواز : در ایران نیز تمامی ایرلاین ها و خطوط هوایی کشور ملزم به اجرای پروتکل های بهداشتی هستند که از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا تدوین شده است. به عنوان مثال : ضدعفونی کامل هواپیما قبل از هر پرواز و مسافرگیری، بررسی سلامت مسافران با دستگاه تب سنج پزشکی، لزوم استفاده از ماسک برای کارکنان و مسافران
سفر با خودرو شخصی و کرونا
ممکن است سفر هوایی برای شما مناسب نباشد و ترجیح دهید خودتان رانندگی کنید تا کنترل بیشتری بر اوضاع داشته باشید. اما باید هنگام توقف ها هوشمندی بسیاری به خرج دهید که این یک برنامه ریزی مناسب را میطلبد. در اینجا نکاتی برای شما آورده ایم که قبل از اینکه به دل جاده بزنید بهتر است بدانید :
- برنامه ریزی کنید تا حد ممکن کمترین توقف را در مسیر داشته باشید اما اگر خواب آلوده شدید حتما رانندگی را متوقف کنید.
- ماسک صورت، ضدعفونی کننده دست و دستمال مرطوب ضدعفونی کننده را حتما در جایی که به راحتی در دسترستان باشد قرار دهید تا در مواقع لزوم از آنها استفاده کنید.
- آب و مواد غذایی همراهتان داشته باشید. همچنین مواد غذایی فاسدنشدنی را هم در نظر داشته باشید تا زمانی که دسترسی به رستوران ها و فروشگاه های مواد غذایی ممکن نبود، چیزی برای خوردن داشته باشید.
- در صورتی که خواستید در جایگاه سوخت بنزین بزنید، قبل از لمس دستگیره ها یا دکمه ها، از دستمال ضدعفونی کننده استفاده کنید. پس از سوخت گیری، از ضدعفونی کننده دست استفاده کنید و هنگامی که به مقصد رسیدید حتما دستانتان را حداقل به مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشویید.
سایر وسایل حمل و نقل عمومی و کرونا
اگر با اتوبوس یا قطار سفر میکنید، این نکته را بدانید که نشستن یا ایستادن در فاصله کمتر از دو متر از دیگران برای مدت زمان طولانی میتواند شما را در خطر ابتلا یا انتقال ویروس کرونا قرار دهد. برای محافظت از خودتان در طول سفر، اقدامات احتیاطی که در بالا ذکر شده را انجام دهید.
حتی اگر سفر هوایی داشته باشید، ممکن است زمانی که به مقصد میرسید به وسایل حمل ونقل عمومی احتیاج پیدا کنید. اگر میخواهید در هتل اقامت کنید، بهتر است از خدمات شاتل هتل استفاده نمایید.
اگر از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده میکنید، فاصله اجتماعی خود را حفظ کنید، ماسک بزنید و پس از رسیدن به مقصد از ضدعفونی کننده دست استفاده کنید یا دستانتان را بشویید. اگر میخواهید از ماشین های سواری استفاده کنید، در صندلی جلو نزدیک راننده ننشینید.
هتل ها و دیگر اقامتگاه ها در دوران کرونا
صنعت هتلداری میداند که مسافران نگران ویروس کرونا و ایمنی در برابر آن هستند. برای اطلاع از اقداماتی که هر هتل برای محافظت و ایمنی مهمانان و کارکنان در برابر ویروس کرونا انجام میدهد میتوانید به وبسایت هر هتل مراجعه نمایید.
برخی از بهترین اقدامات عبارت اند از :
- به کارگیری روش های پیشرفته در پاکسازی
- برقراری فاصله اجتماعی در قسمت های مختلف
- الزام ماسک زدن برای همه کارکنان و مهمانان
- انجام پرداخت ها با ایجاد کمترین تماس
- اقدامات مربوط به زمانی که یک مهمان بیمار تشخیص داده میشود. مانند بستن اتاق برای تمیز و ضدعفونی کردن
پس از رسیدن به اتاق خود، تمامی نقاطی که به دفعات لمس میشوند، مانند دستگیره در، کلیدهای روشنایی، میز، میز تلفن، کنترل و شیر آب را ضدعفونی کنید. بشقاب ها، لیوان ها، فنجان ها و ظروف ( غیر از وسایل از قبل بسته بندی شده) را قبل از استفاده بشویید.
لیست بهداشتی برای جمع آوری وسایل
هنگام جمع کردن وسایل سفر، تمامی داروهایی که ممکن است به آن احتیاج داشته باشید به علاوه این لوازم ضروری سفر ایمن را حتما بردارید :
- ماسک صورت
- ضدعفونی کننده دست بر پایه الکل حداقل 60%
- دستمال مرطوب ضدعفونی کننده حداقل 70% الکل برای سطوح
- دماسنج
ملاحظات برای افرادی که در معرض خطر بیشتری هستند
هرکسی میتواند بیماری کووید19 را بسیار شدید تجربه کند اما افراد مسن و افراد با شرایط پزشکی خاص، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به نوع شدید بیماری کووید19 هستند.
بیماری های زمینه ای که این خطر را افزایش میدهند شامل : سرطان، بیماری های مزمن کلیوی، بیماری انسدادی مزمن ریوی، مشکلات جدی قلبی، ضعف سیستم ایمنی بدن، چاقی، بارداری، بیماری سلول داسی شکل، سیگار کشیدن و دیابت نوع2 است.
سفر احتمال ابتلا به کووید19 و انتقال آن را افزایش میدهد. ماندن در خانه بهترین راه برای محافظت از خود و دیگران است. اگر مجبور به مسافرت هستید با پزشک خود مشورت کنید و در مورد اقدامات احتیاطی اضافه تری که به شما دربرابر ویروس کمک خواهد کرد، بپرسید.
ایمنی در درجه اول است
وقتی پای بیماری در میان باشد، ممکن است لازم باشد بهترین برنامه ها را هم کنار بگذارید. پس در خانه بمانید اگر خودتان یا یکی از همسفرانتان :
- بیمار هستید یا فکر میکنید به کووید19 مبتلا هستید حتی اگر علامتی ندارید.
- اگر در طی 14 روز گذشته در نزدیکی شخصی مشکوک یا مبتلا به ویروس کووید19 بوده اید حتی اگر او هیچ علامتی نداشته است.
اگر قصد دارید به سفر بروید، امیدواریم با رعایت نکات فوق سفری ایمن و سلامت داشته باشید. اگر هم تاکنون در دوران پاندمی ویروس کووید19 سفر رفته اید و تجربه ای در این زمینه دارید، در بخش نظرات این مقاله با ما در میان بگذارید.
پاسخ به نظر
پاسخ به نظر بستن *نام شما *ایمیل شما(اختیاری) * پاسخ شما |
بستن ![]()
نام کاربری (شماره موبایل)
رمز عبور
نام کاربری (شماره موبایل)
کد امنیتی :
آیا کلمه عبور خود را فراموش کرده اید ؟
بازگشت به ورود.
می خواهید ثبت نام کنید ؟ عضویت |