سفر به هر نحوی جذاب است اما سفر با دوستان لذت بخش تر است. البته آنها همانقدر که میتوانند هیجان و ماجراجویی سفر را بیشتر کنند، همانقدر هم میتوانند سفرتان را خراب کنند و شما را به نقطه ای برسانند که آرزو کنید کاش تنهایی سفر کرده بودید.
من سفر های بسیاری را تجربه کرده ام. از سفر های کوتاه چند روزه تا سفر های طولانی را همراه با دوستانم بوده ام و حالا فکر میکنم میتوانم بگویم که در این کار بهتر از قبل شده ام.
در اینجا لیستی از باید ها و نباید هایی است که کمک میکند سفرتان با دوستان تا حد امکان آسان تر و بی دردسر تر باشد.
1. هرکسی از سفر چه میخواهد؟
این مهم ترین چیزی است که باید پیش از هر برنامهریزی به آن توجه کنید. اینکه همه شما میخواهید به یونان بروید به این معنی نیست که همه شما یک چیز مشترک میخواهید. ممکن است شما دلتان بخواهد 90% سفر را در سواحل سپری کنید و 10% دیگر را از آثار تاریخی بازدید کنید اما دوستانتان دقیقا چیزی برخلاف این را بخواهند. پس اینجا اختلافی بین شما به وجود خواهد آمد.
این ماجرا برای من اتفاق افتاد. یک بار من و دوستانم سفری به هلند و فرانسه ترتیب داده بودیم. در آنجا تنها چیزی که میخواستند انجام دهند، مهمانی تا ساعت 5 صبح و خوابیدن تا ساعت 3 بعدازظهر بود. هر روز از سفر این برنامه تکرار میشد. این درحالی بود که من میخواستم کشوری که به آن سفر کرده بودیم را ببینم!
البته فقط به این خاطر که همه شما علایق یکسانی ندارید، سفرتان را کنسل نکنید! در ادامه به این مورد بیشتر میپردازم.
2. هرکسی چگونه سفر میکند؟
من شخصا علاقه زیادی به هتل دارم و از راه رفتن و وسایل نقلیه عمومی هم استقبال میکنم. اما با چند نفر سفر کرده ام که حتی نمیتوانند تصور کنند بدون ماشین اجاره ای، چمدان های گران قیمت و هتل لاکچری سفر بروند. بهتر است قبل از برنامه ریزی سفر مانند مورد 1 این را هم مشخص کنید.
3. لازم نیست همه فعالیت ها به صورت گروهی انجام شود
من قبلا این اشتباه را داشتم. فقط به این خاطر که باهم سفر کرده اید معنایش این نیست که باید همه فعالیت ها و برنامه ها را با همدیگر انجام دهید. درواقع بهترین گروه هایی که با آنها سفر کردهام، بیشتر فعالیت ها را به صورت جداگانه انجام میدادند. البته نه هر روز، هر چند روز یکبار هم کافیست. فعالیت هایی که در طول یک روز به تنهایی و جدا از هم انجام میدهید، موضوعات خوبی برای گفتگوهای داغ و هیجان انگیز موقع شام و استراحت به شما میدهند.
4. انعطاف پذیر باشید
مانند هر رابطه دیگری در رابطه با دوستانتان هم باید خود را با آنها سازگار و هماهنگ کنید. اما مشکل اینجاست که شیوه سازش با دوستان در سفر شبیه سازش با همسرتان نیست. در چنین سفرهایی معمولا کسی هست که مقداری بدغذاتر، وسواسی تر و خسیس تر از بقیه همسفرها باشد.
پس اگر میتوانید با دوستانتان مدارا کنید. در مواقع لزوم سر حرفتان بایستید و قاطع باشید اما در اکثر مواقع سعی کنید شبیه به آب باشید و با جریان سفر و پیش آمدها همراه شوید. این احتمالا بزرگترین تغییری است که به مرور زمان در خودم ایجاد کردهام و در سفر هایم با دوستان به نتایج بهتری رسیدهام. البته این کار برای من بسیار راحت تر است چون من همیشه در سفر هستم و اگر هم چیزی که مورد علاقه ام باشد را از دست بدهم، میتوانم در موقعیت دیگری برگردم و آن را تجربه کنم.
5. بیش از حد بیخیال نباشید
این نکته برعکس مورد 4 است. گاهی اوقات دوستانم از من کلافه میشوند، چون من در تصمیم گیری ها شرکت نمیکنم. آنها نمیدانند من با هرچیزی که پیش بیاید موافقم! اگر شما به تصمیمگیری درباره فعالیت های سفر نیاز دارید، این را برای دوستانتان مشخص کنید. در این صورت شما نیز خوشحال تر خواهید بود.
6. هرکسی به زمان شخصی نیاز دارد
این توصیه خوبی است. واقعا هرکسی در سفر به زمانی برای خودش نیاز دارد به خصوص وقتی که خودتان یا دوستانتان درونگرا باشید. این به معنای ضد اجتماعی بودن نیست. این فقط یک زمان آرامش برای شارژ مجدد باتری های اجتماعی و برقراری ارتباط است. مثلا در پایان یک روز دوست من در لپ تاپش فیلم میبیند درحالی که من موسیقی گوش میدهم و کار میکنم.
در نظر گرفتن این مورد همراه با مورد 3 میتواند سفرتان را بسیار آسان تر کند.
7. بیش از حد حساب و کتاب نکنید
پول بیشتر از هر چیزی میتواند بین دوستان در سفر بحث و درگیری ایجاد کند. اگر روی خرج چند دلار بیشتر و کمتر در اینجا و آنجا متمرکز شوید، سفرتان را خراب خواهید کرد. اگر هم باعث عصبانیت کسی شوید، سفر همه را با تهدید مواجه میکنید. اگر هم کسی به طور آشکار و آگاهانه خطا و تقلبی انجام دهد ... ! پس چرا با آن شخص سفر میکنید؟ اما همانطور که در شماره 4 گفتم، اجازه دهید این اتفاقات بگذرد ...
8. هنگام گرسنگی و استرس تصمیم گیری نکنید
این احتمالا مهم ترین قانون است. من همیشه تعجب میکنم از اینکه چرا کمتر کسی متوجه این موضوع میشود که گرسنگی میتواند از او یک غول بدعنق بسازد. گرسنگی همیشه میتواند منجر به درگیری و اختلاف شود. واقعا چطور زوج های متاهل متوجه این موضوع نمیشوند؟
اگر استرس هایی مانند به موقع رسیدن به فرودگاه، گم شدن در قطار و ... را هم به این مخلوط اضافه کنید، این مواقع زمان بسیار نامناسبی برای یک بحث جدی با همسفران است. مورد 4 را به یاد دارید؟ لازم نیست کسی یا چیزی را تغییر دهید یا تصمیم خاصی بگیرید. فقط هر چه سریع تر غذا بخورید! سپس متوجه میشوید مسئله چیست.
9. تعامل و ارتباط مهم است
پویایی گروه یک موضوع متغیر و حساس است. اجازه ندهید مشکلات و دلخوری های کوچک به مسائل بزرگتر تبدیل شوند. من این اتفاق را تجربه کرده ام، احساس ناخوشایندی ایجاد میکند که به سرعت در همه افراد منتشر میشود. یک سوتفاهم کوچک، یک اشتباه ساده و همه مشکلاتی که از دیدگاه کلی کوچک به نظر میرسند، در ارتباط با دوستان میتواند به مشکلات عمیق تری تبدیل شود. افراد معمولا عادت ندارند درباره مسائلشان صادقانه با دیگران صحبت کنند. یک گفتگوی آرام و بی دردسر بسیار بهتر از یک درگیری آتشین و آسیب زننده است. در این مورد به من اعتماد کنید.
شما چطور؟ درباره نکاتی که میتوانیم در سفر با دوستان به کار بگیریم چه پیشنهادی دارید؟ لطفا در کامنت ها با ما به اشتراک بگذارید.
Geoffrey Morrison یک نویسنده و عکاس تکنولوژی و سفر ساکن لس آنجلس است. او در بیشتر مواقع سال به نقاط مختلف جهان سفر میکند و برای Forbes، CNET و the New York Times درباره سفر و تکنولوژی مینویسد. او سردبیر مجله TheWirecutter.com نیز هست.
پاسخ به نظر
پاسخ به نظر بستن *نام شما *ایمیل شما(اختیاری) * پاسخ شما |
بستن ![]()
نام کاربری (شماره موبایل)
رمز عبور
نام کاربری (شماره موبایل)
کد امنیتی :
آیا کلمه عبور خود را فراموش کرده اید ؟
بازگشت به ورود.
می خواهید ثبت نام کنید ؟ عضویت |